Instituti i Shëndetit Publik Elbasan ka nxjerrë përgjigjen e mostrave të analizave për 11 persona në Elbasan gjatë 24 orëve të fundit.

Lajmi i mirë është se të gjithë tamponet kanë rezultuar negativë.

Aktualisht në Elbasan janë 18 persona të prekur me Covid-19, prej të cilëve 15 janë të shëruar plotësisht.

Ndërkohë gjatë 24 orëve të fundit në vendin tonë janë konfirmuar 10 persona të infektuar me Covid-19. Kështu numri total i të infektuarve ne vend ka shkuar në 736 .

Gjatë 24 orëve të fundit, 12 pacientë të tjerë i janë shtuar listës së të shëruarve, duke e çuar totalin e të shëruarve nga COVID-19 në 422 ose 57.3 % e totalit të të prekurve

Aktualisht në vendin tonë, 286 ose 42.7 % e totalit të të prekurve janë persona aktivë me COVID19 dhe siç shihet përqindja e të shëruarve është më e lartë. Kjo tendencë tashmë vazhdon të jetë e qëndrueshme.

Numri total i personave që kanë humbur jetën në Shqipëri për shkak të Covid-19, tashmë ka shkuar në 29.