ATSH-ANSA/ – Videokamerat për të vëzhguar shtëpinë do të shndërrohen tashmë në dron.

Quhet ”Ring Always Home Cam” dhe kompania ”Amazon” e ka zbuluar atë së bashku me altoparlantët e rinj inteligjentë ”Echo” dhe pajisjet e fundit ”Fire TV”.

Sistemi i mbikëqyrjes i videove në shtëpi përbëhet nga një dron që fluturon automatikisht në zonat e paracaktuara të shtëpisë, në mënyrë që të ofrojë pamje të shumta me një kamera të vetme dhe më pas kthehet në bazë dhe rimbushet.

Pajisja, e cila u desh dy vjet për t’u zhvilluar, regjistron vetëm kur është në fluturim dhe lëviz në zonat e paracaktuara nga përdoruesit të shtëpisë.

Do të kushtojë rreth 250 dollarë.

”Amazon” më pas prezantoi altoparlantët e rinj, ”Echo” dhe ”Echo Dot”, gjithashtu në versionin e madhësisë së një ore dore. /os/