Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në Kosovë, ka certifikuar dje disa parti politike së bashku me listat e tyre të kandidatëve për deputetë, por disa parti politike dhe disa lista zgjedhore të partive politike të tjera kanë mbetur pa u certifikuar.

Lista e Partisë Demokratike të Kosovës dhe Lidhjes Demokratike të Kosovës janë certifikuar nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, por në anën tjetër nuk është certifikuar lista e Lëvizjes Vetëvendosje.

Nisma Socialdemokrate nuk është certifikuar as si parti e as si listë zgjedhore e në anën tjetër pa u certifikuar ka mbetur edhe lista e Aleancës për ardhmërinë e Kosovës.

Në anën tjetër, lista e kandidatëve për deputetë që kanë probleme me ligjin në tri vitet e fundit ose ndryshe thënë që janë të dënuar për vepra penale me vendim të formës së prerë, gjatë 3 viteve të fundit, e sipas aktgjykimit të Gjykatës Kushtetuese nuk iu lejohet të kandidojnë për deputetë është e gjatë.

Në këtë listë janë edhe kreu i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti dhe njerëz të rëndësishëm të kësaj partie si Albulena Haxhiu, Liburn Aliu e Labinotë Demi-Murtezi.

– Kjo është lista e kandidatëve që sipas KGJK-së janë dënuar nga gjykata për vepër penale dhe me vendim të formës së prerë në tri (3) vitet e fundit:

1. GZIM JAHIROVIQ

2. MUHAMETALI MERGJOLLAR

3. JASHAR ÇUKIQ

4. RAMË MUÇA

5. AMIR DEMIROVIQ

6. LATIF BYTYQI

7. MILAN ARITONOVIC

8. BEDRIJA EJUPAGIC

9. ELDIN ETEMI

10. DJENAN ALJILI

11. ADNAN DEMIRI

12. BAJRAM FAZLJI

13. RASIM DEMIRI

14. SENAD DACIC

15. ALMIR SAITI

16. IDRIZ MURTEZI

17. DEMLUSH GUNGA

18. ALBIN KURTI

19. ALBULENA HAXHIU

20. LIBURN ALIU

21. BAJRAM MAVRIQI

22. LABINOTË DEMI MURTEZI

23. QAZIM RRAHMANI

24. FLORIM BAJRAMI

25. FADIL PODRIMJA

26. AGON ASLLANI

27. VELI HALILI

28. HASAN DOGANI

29. SHEMSEDIN DRESHAJ

30. GANI DRESHAJ

31. SHQIPE KASTRATI

32. RRAHIM AJETI

33. ARGJENT TASHOLLI

34. XHAVIT UKA

35. VESEL KRASNIQI

36. BESNIK BERISHA

37. FILLORETA BYTYQI

38. VALENTINA ALIJAJ

39. XHAFER BERISHA

40. AZIZ THAÇI

41. MUSA FETAHAJ

42. HASIME DAKA

43. FATMIR GËRDELLAJ

44. VEHBI AVDULLAHAJ

45. ENDRIT SHALA

46. ARDIAN NOKAJ

47. AVNI JANUZAJ.