Mjeku Tritan Kalo thotë se e vetmja PPP e pranueshme e jetës së tij është dhe mbetet puna, përkushtimi dhe profesionalizmi.

Sipas tij, një mantelbardh duhet të mbetet i tillë për sa kohë që frymon.

“E vetmja PPP e pranueshme pa asnjë drojë e jetës sime ishte dhe mbetet: Punë, Përkushtim dhe Profesionalizëm kudo dhe në çdo moment…MANTELBARDHI duhet të mbetet i tillë për sa kohë që ai frymon….”Ad astra per aspera” – shprehet Latini….”, shkruan mjeku Tritan Kalo.newsbomb