epa08552015 Common pigeon also known as blue rock pigeon flies during cloudy day in New Delhi, India, 17 July 2020. Pigeons are the most common bird in Delhi and throngs at the many intersections all over the city where locals leave grain and water for their benefit. EPA/HARISH TYAGI

Ishte New Kim, një pëllumbeshë dyvjeçare, e cila u ofrua me një çmim fillestar prej vetëm 200 eurosh, raportoi BBC.

Kurt Van de Wouwer, pronari i pëllumbeshës tha se ishte “tronditur” nga çmimi i paguar për të.

New Kim u shit tek një blerës anonim në Kinë, ku garat e pëllumbave janë gjithnjë e më popullore.

New Kim fitoi një seri garash në 2018.

Pëllumbesha aktualisht është ”pensionist” dhe do të përdoret për fertilizim.

Rekordi i mëparshëm i përkiste pëllumbit të quajtur Armando, një pëllumb transportues i shitur vitin e kaluar për 1,25 milionë euro.   /