Hasan Kurti lindi më 6 maj të vitit 1933 në Vidhas të Elbasanit.Ai mbeti jetim që kur ishte fëmijë dhe në moshën 7-vjeçare, për shkak të varfërisë ekstreme, largohet nga shtëpia për të shërbyer në një familje. U detyrua të bëjë punë të rënda bujqësore, me lodhje e mundim, midis dhunës fizike e psikologjike…https://elbasaniad.org/doktor-hasan-kurti-historia-e-mjek…/…

Hasan Kurti lindi më 6 maj të vitit 1933 në Vidhas të Elbasanit. Ai mbeti jetim që kur ishte fëmijë dhe në moshën 7-vjeçare, për shkak të varfërisë ekstreme, largohet nga shtëpia për të shërbyer në një familje. U detyrua të bëjë punë të rënda bujqësore, me lodhje e mundim,…
 burimi (arkivi digjital elbasan)