Në 6 muajt e parë të 2020 shitjet e buzëkuqve ranë me 60%, vërteton Nielsen.

Arsyeja?

Kjo për faktin që buzët janë të mbuluara nga maskat.

Është hera e parë që ndodh që prej 2001, që kur marka e famshme Estee Lauder ka pasur intuitën për të nxjerrë dy variante.

Rënia e shitjeve të buzëkuqve në këtë periudhe ka qenë pikërisht për shkak të përdorimit të maskave.

Ndërsa ka pasur rritje gjatë lockdownit përdorimi i kremit të fytyrës, lapsit dhe ngjyrat për vetullat, rimeli si dhe make-up për sytë.

Trendi i kohëve të Covid-19 më natyral dhe minimalist, nuk ka kursyer as yjet në Festivalin e Kinemasë në Venecia 2020.