Nese kalon rruges Elbasan-Librazhd nuk mund te mos te zeje syri parcela te medha me trendafila. Te shumte jane ata qe si rezistojne magjise se ngjyrave dhe ndalojne per nje fotografi. Por me siguri s’ka qene ky qellimi kryesor i ketyre fermereve. Pasi moren eksperiencen ne emigrim fermeret tentuan ne vendin e tyre kultura te reja.

Por tregu duket i dobet dhe pavaresisht punes se bukur, fermeret nuk jane te kenaqur.

Ne familjet elbasanase bacet me trendafila kane qene tradite e kahershme. Fermeret ketu shpresojne qe keto tradita te rikthehen dhe magjia e ketyre ngjyrave te mbizoteroje ne shtepite tuaja.