Shuhet në moshën 94 vjeçare legjenda e portës së Partizanit Sulejman Maliqati. Heroi i Leipzig dhe mbrojtësi i sigurtë për katërkëndëshin e Kombëtares dhe Partizanit në vitet 1950- 1964. I dekoruar me shumë tituj si “Nder i Kombit” apo “Mjeshtër i Merituar i Sportit”.

Sulejman Maliqati do të mbahet mend gjatë për kontributin e dhënë ndër vite si fubollist, trajner apo dhe kuadër i edukimit fizik.