Organizatorët e Eurovisionit kanë konfirmuar se 41 vendet që pritej të merrnin pjesë në maj në Rotterdam të Holandës do të jenë pjesëmarrëse në vitin 2021.

Grupi i Konkursit të Eurovisionit është pajtuar që të mos vazhdojë me një short të ri të alokimit në muajin janar. Kjo nënkupton se të gjitha vendet që ishin caktuar për gjysmëfinalen e parë dhe të dytë do të performojnë në Ahoy Arena më 2021.

Në këtë formë ruhet edhe validiteti i biletave të blera nga fansat e Eurovisionit për edicionin 2020. Shqipëria do të performojë në gjysmëfinalen e dytë.

Në gjysmëfinalen e parë, më 18 maj 2021 paraqiten këto shtete:

auto_11605629185.jpg

Kurse në të dytën, më 20 maj 2021, do të performojnë këto vende:

auto_21605629187.jpg