ATSH/ “Teatri Kombëtar do të hyjë në listën e teatrove më të bukur europianë të ndërtuar në kohët moderne”, deklaroi sot Kryeministri Edi Rama.

Rama ndau një postim në Facebook, të aktorit të njohur kosovar, Çun Lajçi, i cili ndër të tjera kërkon që “të mos bëhet politikë me një ngrehinë që kishte mbetur si fantazëm”.

“Çun Lajçin e njoh si Çuni i Plisit të Bardhë e i një “grushti dhé”, ai që lidhi me një fill emocionesh unike diasporën shqiptare me tokën amë që digjej nga lufta dhe u kthye përmes artit të tij, në ikonën shpirtërore të popullit gjatë asaj kohe të mallkuar… Po ta njihja personalisht apo po të mos më kishte thumbuar edhe mua në rreshtat bashkëlidhur, nuk do ta postoja këtu çka ai ka postuar me një vrazhdësi kaq të kthjellët, mbi këtë sherrnajën vulgare për një godinë të gabuar që u shemb me një vonesë dhjetra e dhjetra vjeçare”, tha Rama.  

“Uroj ta takoj Çunin e Bjeshkëve të Namuna kur si dy “të çmendun” mes plot normalësh, të hapim dyert e Teatrit të Ri Kombëtar, i cili nuk do të jetë si ai i Shkupit nga forma neoklasike e zgjedhur për arsye ideologjike, por padiskutim do të jetë një Teatër Kombëtar që do të hyjë në listën e teatrove më të bukur europianë të ndërtuar në kohët moderne”, tha Rama.

/m.m/ /a.g/