Sipas vendimit me anë të këtij fondi do të realizohet për prezantimin e Shqipërisë si një destinacion mikpritës covid-free. Ky vendim i Këshillit të  Ministrave erdhi me propozim të Ministrisë së Turizmit.

Ky vendim i qeverisë vjen në prag të sezonit turistik dhe qeveria ka deklaruar më herët se vera do të jetë pa masa kufizuese, ndërkohë që procesi i vaksinimit po vijon me ritme të shpejta.

Top Channel