Në vijim të proçesit mësimor online, mësuese Florenca bashkë me nxënësit e saj të klasës së V -të B, vaxhdon të surprizojë me gjetjet. Këtë orë mësimi virual Florenca ka përcjellē me mjaft dashuri traditën shekullore të veshjeve popullore duke u fokusuar në trevën e Elbasanit. I ftuar virtualisht, me shume pasion perballe femijeve dhe mesueses ka folur etnologu i njohur elbasanas, Thanas Meksi. E kush me mire se ai mund te prezantonte tek vogelushet kete art kaq te vyer qe ai vete ka humtuar prej dekadash. Te gjitha keto vlera kulturore mesuese Florenca i ka percielle per pak minuta ne nje vidio, pa harruar faktin  ne kushte shtepie.   /Miranda Sadiku