Filmi francez misterioz Anatomy of a Fall rrëmbeu çmimin kryesor në Festivalin e Filmit në Kanë.

Regjisorja Justine Triet fitoi Palmën e Artë për dramën e saj, që tregon historinë e një shkrimtari të akuzuar për vrasjen e burrit të saj, me ngjarjet që ndodhin në sallën e gjyqit.

Ajo bëhet regjisorja e tretë grua që fiton çmimin prestigjioz, më të lartë e dhënë në festival dhe që u prezantua në vitin 1955 nga komiteti organizativ i festivalit.

Teksa pranoi çmimin, artistja nuk kurseu kritikat për qeverinë franceze, për reagimet ndaj protestave për pensionet në vend.

Ndërsa pranoi çmimin, Triet kritikoi qeverinë franceze për reagimin e saj ndaj protestave të fundit të pensioneve.

“Vendi ynë ka vuajtur nga protestat historike mbi reformën e sistemit të pensioneve, por këto protesta u mohuan … u shtypën në një mënyrë tronditëse”, tha Triet.tch