Një periudhë e gjatë izolimi dhe pandemie, shkaktoi dëme të mëdha tek bizneset. Prej dy javësh duket dikur po kthehej normaliteti dhe bizneset nisën të shpresonin për një përmirësim të situatës. Mirëpo vendimi i kryeministrit për të bllokuar makinat në fundjavë beri që shpresa të mos zgjasë shumë.

Belshi është një nga zonat që ka marrë zhvillim vetëm dy vitet e fundit. Bizneset këtu punojnë vetëm fundjavave dhe gjatë vjeshtës dhe pranverës.

Vendimi për të bllokuar sërisht qarkullimjn në fundjavë nga tetori deri në mars për bizneset këtu do të thotë falimentim.

Lëvizja e automjeteve do të jetë e hapur vetëm gjatë muajve të verës ç’ka do të thotë sjell lehtësime vetëm për zonat e plazhit. Për pjesën tjetër të bizneseve, ato periferike apo ato që zhvillojnë turizmin malor e dimëror mungesa e mjeteve do t’i pezullojë krejtësisht punën.

Elbasaninews.tv