Greqia po vazhdon të bëjë përparim në kthimin e saj drejt normalitetit me qeverinë e gatshme të njoftojë se restorantet dhe baret mund të hapen në 25 maj, një javë përpara afatit.

Lajmi ka parë që pronarët e tavernave të ndryshme në Athinë, dhe veçanërisht në rrethin ikonik të Plaka nën Akropolin e lashtë, nxitojnë të përgatisin ambientet e tyre për verën. Qendrat tregtare dhe departamentet gjithashtu do të lejohen të hapen nesër, dy javë përpara afatit. Nga stafi i ligjit dhe klientët do të jenë të detyruar të veshin mbulesa fytyre.

Me kombin që u godit nga vala e parë e nxehtësisë e vitit, komiteti i ekspertëve që këshillojnë qeverinë e qendrës së djathtë gjithashtu lejoi mbi 500 plazhe të organizuara që të hapen këtë fundjavë në atë që shihet si një provë për industrinë e turizmit.

Kishat ishin po ashtu të hapura për adhuruesit sot për herë të parë në dy muaj. Por rregullat e distancës sociale për besimtarët do të jenë të rrepta: udhëzimet lejojnë një person për 10 metra katrorë të çdo shtëpie adhurimi.