Hungaria ka vënë veton ndaj paketës së propozuar të ndihmës financiare prej 15.4 miliardë funtesh të BE-së për Ukrainën në vitin 2023.

Në vend të sigurimit të mbështetjes unanime për ndihmën për Ukrainën, vetoja e Hungarisë siguroi që 26 shtetet e tjera anëtare të BE-së do të duhej të përpunonin një plan teknik më të komplikuar për të siguruar që ndihma të vazhdojë të rrjedhë në Kiev gjatë vitit të ri.

Sipas Sky News kjo masë përkeqëson mosmarrëveshjen mbi sundimin e ligjit në vend dhe pikëpamjen e kryeministrit Viktor Orban mbi pushtimin rus të Ukrainës.

“Në fund u gjet një marrëveshje mbi formulimet që lejojnë një mënyrë fleksibël dhe të shpejtë për të shpërndarë fonde në Ukrainë pa ndryshuar rrënjësisht mënyrën se si BE e menaxhon atë. fondeve. Unë them “marrëveshje”, por në realitet ajo marrëveshje ishte minus një”, tha kryetari i komitetit ekonomik dhe financiar të Këshillit të BE-së, Tuomas Saarenheimo, pas vendimit të Hungarisë.

27 vendet e BE-së tani kanë kohë deri më 19 dhjetor për të marrë një vendim.

Top Channel