Marjeta Dervishi nga Instituti i Shëndetit Publik u shpreh se pavarësisht se dje ka qenë numri i të infektuarve 34 nuk mund të themi se ka qenë piku, ndërsa shpjegoi edhe arsyetimin. “Pavarësisht shifrave nuk mund të themi se është piku pasi kemi të bëjmë me një përhapje në grupe të caktuara dhe jo përhapje në komunitet” tha ajo. Gjithashtu ajo sqaroi se po u bëhen tamponët edhe personave që nuk kanë shenja, ndryshe nga sa ishte thënë. “Gjatë hetimit kryhet gjurmimi i kontakteve dhe një pjesë mund të jenë asimptomtikë”.