Kampionati shqiptar i futbollit nuk do te nis ne daten 12 shtator sic ishte parashikuar, kjo per shkak se klubet ne vend kete here e kane me seriozisht se kurre kur thone se nuk do te zbresin ne fushe ne rast se qeveria nuk merr parasysh kerkesen e tyre per realizimin e ligjit te sportit.

Dicka qene fakt ishte parashikuar edhe muaj me pare duke qene se me ne krye zotin Libohova qe eshte dhe kryetari i liges te gjitha klubet firmosen dhe rane dakord per te mos nisur kampionatin ne rast se ne sezonin 2020-2021 nuk do te ishte realizuar ligji per sportin.

Edhe diten qe eshte hedhur shorti nga FSHF sa i perkon sezonit te ri, ne perfundim te eventit zoti Libohova ne nje prononcim per medoat deklaroi se do te rishikonte pozicionin e tij si kryetar i liges ne rast se ndonje nga klubet do te ishte gati te niste futbollin pasur ende te sigurt ligjin e sportit apo nje pergjigje nga institucionet perkatese.

Ne rast se nuk do te plotesohen kushtet per te cilat ne jemi drejtuar qeverise sigurisht qe kampionati nuk fillon.

Mesa duket sezoni futbollistin 2020-2021 nuk do te nis ne daten 12 shtator!