ATSH/ Kryeministri Edi Rama deklaroi sot se në matjen globale të dy javëve të fundit për uljen e rasteve të infektimeve, Shqipëria dhe Islanda, figurojnë si dy vendet me më pak raste infektimesh në kontinentin tonë.

Rama ndau grafikun dyjavor të publikuar në faqen prestigjioze ourworldindata.org, lidhur me rastet e konfirmuara me COVID-19 për 1 milionë banorë ku duket rënia drastike e rasteve të infektimeve në Shqipëri.

Që nga nisja e fushatës kombëtare të vaksinimit antikovid “Shqipëria buzëqesh” në vendin tonë janë kryer 800 mijë vaksinime.

Deri tani në Shqipëri kanë mbërritur 911 mijë vaksina antikovid. Vaksinimi po kryhet sipas të gjithë parametrave të sigurisë dhe cilësisë nga ekipe të trajnuar vaksinatorësh në të gjithë vendin.

Brenda muajit qershor, Qeveria synon të kryejë 1 milion vaksinime.