Të gjithë e dimë se vitaminat janë thelbësore për një shëndet të mirë. Nga mbajtja e sëmundjeve larg, deri te sigurimi që kockat tona të qëndrojnë të forta, vitaminat na ndihmojnë të jemi më mirë.Gjetja e mënyrave për të rritur marrjen tonë kur trupi ynë nuk i prodhon ato në mënyrë natyrale është gjithmonë e rëndësishme. Dhe një nga më të rëndësishmet për t’u fokusuar është vitamina B12, sekreti i vogël i kaq shumë përfitimeve shëndetësore.B12 është një vitaminë thelbësore që na nevojitet që trupi ynë nuk e prodhon natyrshëm. Në vend të kësaj, ne zakonisht marrim pjesën tonë të drejtë nga ngrënia e produkteve shtazore, veçanërisht mishi dhe qumështi.Pasi të konsumohet, vitamina fillon të funksionojë duke shtuar disa përfitime në jetën tonë.

Është një nga faktorët përgjegjës për krijimin e ADN-së dhe është thelbësor për formimin e qelizave të kuqe të gjakut. Në përgjithësi, rekomandohet që të marrim të paktën 2.4 mikrogram B12 në ditë, megjithëse sasia rritet për ato shtatzëna ose që ushqehen me gji.Është gjithashtu e mrekullueshme në muajt e dimrit për të rritur disponimin tuaj. Studimet kanë treguar se B12 mund të ndihmojë në zbutjen e simptomave të depresionit dhe çrregullimeve të humorit si ankthi. Kjo është veçanërisht e vërtetë për njerëzit që kishin mangësi ose kishin nivele më të ulëta të vitaminës, sipas një studimi.Studiuesit shikuan se si marrja e suplementeve të vitaminës së bashku me anti-depresivë ndikoi në disponimin e pjesëmarrësve. Në grupin me marrjen e shtuar të B12, 100 për qind e pjesëmarrësve raportuan se ndjenin një ulje prej 20 për qind në shkallën e vlerësimit të depresionit.