Gjatë Meshës në Mëshirën Hyjnore të Dielën në një kishë pothuajse të brazët, Papa Françesku u shpreh se pandemia e koronavirusit COVID-19 është një mundësi për të praktikuar mëshirë ndaj të varfërve dhe atyre që vuajnë.

Ndërkohë që bota ngadalë po rimëkëmbet nga pandemia COVID-19, ekziston një virus tjetër më i keq, ai i indiferencizmit.

Ky virus i rrezikshëm është “përhapur nga mendimi se jeta është më e mirë nëse është e mirë vetëm  për mua, duke hedhur poshtë të varfërit.

Përkundrazi, pandemia e tanishme duhet t’i detyrojë njerëzit të përgatiten për një “të ardhme kolektive”, e cila e sheh tërë familjen njerëzore si një dhe mban të gjitha dhuratat e tokës të përbashkëta, në mënyrë që të ndahen drejtë me ata në nevojë”, shprehet Papa Françesku gjatë meshës.

Ora News