Kompania Microsoft ka paralajmëruar se hakerët rusë, kinezë dhe iranianë kanë ngritur sulme kibernetike kundër qindra organizatave dhe njerëzve të përfshirë në garën presidenciale të vitit 2020 në SHBA.

Autorët përfshijnë të njëjtin grup hakimi rus të lidhur me Kremlinin, vjedhjet dhe rrjedhjet e dokumenteve konfidenciale të Partisë Demokratike ndihmuan shpresat presidenciale të Hillary Clinton për 2016, tha Microsoft, i cili ofron produkte të dizajnuara për të zbuluar sulme të tilla.

Synimet kësaj radhe përfshijnë fushatat Trump dhe Biden, zyrtarë të administratës dhe një sërë partish kombëtare dhe shtetërore, konsulentë politikë dhe grupe studiuese, si dhe grupe të tilla si Fondi Gjerman Marshall dhe Qendra Stimson që promovojnë bashkëpunimin ndërkombëtar.

“Aktiviteti që ne po shpallim sot bën të qartë se grupet e huaja të aktivitetit kanë rritur përpjekjet e tyre për zgjedhjet e vitit 2020 ashtu siç ishte parashikuar,” tha Microsoft në një postim në blog . Ai shtoi se mjetet e tij të sigurisë zbuluan dhe bllokuan “shumicën e këtyre sulmeve”. newsbomb