Ne kete periudhe te vitit rruga e dikurshme Elbasan-Tirane, e ashtuquajtur rruga e Krrabes, zbukurohej nga vargjet e kuqe me qershi pothuajse ne te gjithe gjatesine e saj prane fshatit Petresh.

Por ndertimi i rruges se re e shkretoi kete zone, ndersa fermeret e Petreshit nuk kane treg per qershite. Shitja buze rruges dikur ishte nje treg i garantuar per kete zone, ndersa sot shumica e qershive shkon kot. sinkrone E ndersa 1 kg qershi sot ne kryeqytet eshte 600 leke, ne kete zone qershite hidhen per mungese tregu.

Dhe duhet permendur se Petreshi ndodhet vetem 10 km nga Elbasani dhe rreth 40 km nga Tirana. Zona prodhon me shume se 250 kv qershi cdo vit, investim i cili nisi ne ate kohe kur tregtimi edhe pse buze rruge, ishte i garantuar.

Elbasaninews.tv