“Në tokat e Shqipërisë rriten investimet, prodhimi, eksportet, falë shumicës që flet me punë”, thekson Kryeministri Edi Rama teksa ka publikuar një video me investimet në bujqësi.

“Mirëmëngjes dhe ndërkohë që në tokat e Shqipërisë rriten investimet, prodhimi, eksportet, falë shumicës që flet me punë, ndërsa në ekrane, portale e platforma, vazhdojnë llafet si e vetmja punë, ju uroj një ditë të mbarë”, shprehet Rama.

Ndërkaq që prej datës 26 prill kanë nisur aplikimet online për subvencionet në bujqësi për vitin 2020 përmes portalit E-Albania me zero dokumente.

Në Skemën Kombëtare 2020 të mbështetjes së fermerëve janë parashikuar 743,9 milionë lekë dhe pritet të përfitojnë rreth katër mijë fermerë në të gjithë vendin.

Gjatë viteve të fundit vetëm nga skemat kombëtare kanë përfituar mbi 200 aplikantë me vlerë të financuar afërsisht mbi 49 milionë lekë.