Deputeti Taulant Balla gjatë fjalës së tij ditën e sotme në seancën plenare në Kuvend tha se buxheti i këtij viti të ri do të jetë shumë agresiv pasi 2020-ishte shumë vit i vështirë.

“Kemi bërë  një ndërhyrje për 615 mijë pensionistët. Po ç’ para o derëzi, ku po vidhen para. Ç’lidhje ka kjo, ky është një shpërblim për prindërit tanë dhe më e mira, ata i kanë marrë ato para. Ky është qëllimi i opozitës që ia fut kot. Gjej rastin të rinënvizoj që të gjithë shqiptarët  e dinë që 2020 ishte një vit i vështirë, por duhet të jemi krenarë. Tani e dimë që procesi i rimëkëmbjes ekonomike po ecën mirë, muajt e parë tregojnë se ekonomia po e rimerre veten, 2021 është një buxhet tejet agresiv në një kohë që vijmë nga një vit me impaktin më të keq. 3.5 milionë turistë më pak vitin që vjen duke ditur që pjesa më e madhe e parave vjen nga turizmi. 280 mld lekë japim në vit për procesin e rindërtimit. U angazhuam para fermerëve që do të hiqnim akcizën e naftës dhe e kemi hequr. Për Lulin mbjellje nuk ka se nuk di të punojë. Në një vit të vështirë kemi arritur të planifikojmë mbështetje për bujqësinë, me kanalet kulluese. Kjo është diçka që na diferencon. Kemi investuar në kohë të gjithë territorin. Në përballjen me pandeminë, është viti që kemi rritjen më të madhe të pagës së mjekësve. Shpresoj që histori të vjetra të opozitës për bojkote zgjedhjesh kanë marrë fund. Nuk gjej arsye që nuk pranoni se vota e shqiptarëve jashtë territorit të mundësohen. Është pa pikë turpi që kundërshtoni por na bën nder. U uroj suksese partive të reja në Shqipëri”, tha Balla.

Top Channel