Per t’i dhene sherbimin pacientit nje mjek stomatolog nuk mund te mbaje nje distance me te larget se 40 cm. Po ashtu kontakti i drejtperdrejte me gojen dhe stiklat e peshtymes beri qe sherbimi dentar te nderpritet qe ne nisje te pandemise.

Nderkohe persa i perket urgjencave dentare mjeket jane munduar te keshillojne pacientet permes telefonit nderkoje qe edhe urgjenca dentare ka dhene sherbimin e saj kur ka qene e nevojshme.

Por ndersa urgjenca dentare funksionon ne Elbasan, pacientet e qyteteve te tjera e kane pasur te pamundur te kurohen. Pengimi i levizjes apo edhe koha e shkurter e bejne te pamundur qe nje pacient nga Gramshi apo Prrenjasi te vije te marre sherbimin dentar ne urgjencen e Elbasanit.

Elbasaninews.tv