ATSH-DPA/ – SHBA-ja njoftoi sot kufizime të reja për kompanitë shtetërore kineze dhe drejtuesit e tyre, në lidhje me aktivitetet në Detin e Kinës së Jugut.

“Personat e synuar janë të përfshirë në ose reklamim në shkallë të gjerë, ndërtim ose militarizim të vendeve të diskutueshme në Detin e Kinës së Jugut”, tha në një deklaratë Sekretari amerikan i Shtetit, Mike Pompeo.

Kina pretendon pothuajse të gjithë Detin e Kinës së Jugut, një korsi kryesore transporti, që besohet të jetë e pasur me burime detare dhe minerale.

Ajo ka ndërtuar ishuj artificialë me objekte operative ushtarake mbi shkëmbinj nënujorë dhe vende të diskutueshme në zonë./ /ervo/