Nga shpërthimi tragjik i ndodhur dje në Liban janë shënuar 78 viktima.

Një bilanc tragjik, pas atyre pamjeve dramatike, ku shiheshin njerëz duke fluturuar dhe më pas një qytet i rrënuar.

Numri i të plagosurve raportohet të jetë mbi 4000.

Shumë ndërtesa janë shkatërruar. Pamjet nga Bejruti po konsiderohen të ngjashme me ato nga shpërthimi atomik në Hiroshima.

Shpërthimi shkaktoi shembje të ndërtesave, thyerje të xhamave dhe dëmtime të tjera materiale. Sakaq shkaktoi edhe një re të madhe pluhuri dhe tymi.