epa08447059 European Commission President Ursula Von Der Leyen speaks during a plenary session of the European Parliament in Brussels, Belgium, 27 May 2020. European Commission President Ursula Von Der Leyen presents the Commision's plan for the EU's economic recovery economy following the coronavirus crisis. The proposal includes a 750-billion-euro stimulus package, a mix of 500 billion euros in grants for investments and 250 billions in loans. EPA/OLIVIER HOSLET

ATSH-ANSA/ – Ndërkohë që ne po investojmë për rimodelimin e  ekonomisë së të ardhmes, ne duhet të ndërmarrim gjithashtu reforma ambicioze që do të na çojnë në rimëkëmbje, deklaroi sot presidentja e Komisionit Europian, Ursula von der Leyen.

“Gjeneratat e ardhshme të Bashkimit Europian mund të përballen me sfidat që peshojnë mbi ekonominë italiane, që prej shumë kohësh, dhe do të hapin rrugën për një rimëkëmbje ekonomike afatgjatë. Tani, ju përket juve ta bëni këtë”, shtoi ajo.

“Të gjithë e dimë se niveli i lartë i borxhit ju ekspozon me “humorin e keq” të tregjeve, por me reformat e duhura Italia do të përfitojë më shumë nga BE-ja e gjeneratës së ardhshme”, theksoi presidentja e Komisionit Europian, Ursula von der Leyen

Ajo falenderoi kryeministrin italian Conte për paraqitjen e një plani për rimëkëmbjen e vendit./ /ec/