Banda dhe Profesori u lanë në një pozitë të rrezikshme në fund të sezonit të katërt të “La Casa de Papel”. Këtu janë disa nga pyetjet rreth sezonit të pestë, prej të cilave fansat kërkojnë përgjigje.

“Money Heist” në sezonin e katërt përfundon në një vend të pasigurt për Profesorin (Avlvaro Morte) dhe bandën, dhe lë shumë pyetje pa përgjigje për sezonin e pestë. Ndërsa fansat mund të kishin supozuar se sezoni i katërt do të përfundonte vjedhjen e Bankës së Spanjës (të ngjashme me atë se si dy sezonet e para), banda ende duket se nuk po nguten të largohen, shkruan ScreenRant.

Pjesa më e madhe e parave në sezonin e katërt u shpenzuan duke u marrë me përfundimin e fundvitit të sezonit 3, në të cilin Nairobi (Alba Flores) u qëllua nga një snajper. Banda ishte në gjendje ta rikuperonte përsëri shëndetin e saj, vetëm deri në kohën që ajo do të vritej me gjakftohtësi nga shefi i sigurimit të bankës, Gandía (José Manuel Poga). Ndërkohë, nga jashtë, Profesori orkestroi një burg të guximshëm për Lisbonën (Itziar Ituño) që përfundoi me policinë pa dashur ta lejojnë atë të bashkohej me miqtë e saj përmes një rënieje helikopteri ushtarak.

Ka qenë një seri marramendëse triumfesh dhe tragjedish që aktualisht ka lënë Profesorin dhe bandën në krye të tabelës së rezultateve pasi ekspozoi në botë krimet e Alicia Sierra (Najwa Nimri) dhe zyrtarëve të tjerë të rangut të lartë. Ende ekziston çështja e shpëtimit të Bankës së Spanjës me 90 tonë ar.

Këto janë disa nga pyetjet më shumta që bëjnë fansat në lidhje me sezonin e pestë të “La Casa de Papel”…

Çfarë planifikon të bëjë Alicia Sierra me profesorin?

Vetëm pasi festoi fitoren e Lisbonës për t’u ribashkuar në grup, Profesori e zbuloi se çfarë ndodhte me Alicia Sierra. Pasi inspektorja e policisë në krye të negociatave për vjedhjen e Bankës së Spanjës, Alicia tani është një grua në arrati me një urdhërarrest për arrestimin e saj për torturimin e Rio-s, vrasjen e mbetur në tentativë të Nairobit dhe mbajtjen e paligjshme të Lisbonës. Duke pasur parasysh se Profesori është përgjegjës për ekspozimin e krimeve të saj, mund të supozohet se ajo synon ta vrasë atë ose të hakmerret, ose ta sjellë atë në polici me shpresën për të zvogëluar dënimin e saj. Por një grua e zgjuar si Alicia me siguri ka diçka të planifikuar më mirë sesa vrasja ose dorëzimi, dhe ajo në të vërtetë mund të ketë vendosur që është në interesin e saj më të mirë për t’u bashkuar me hajdutët – pavarësisht nëse Profesor e pëlqen apo jo.

Si do të arratiset banda nga Banka e Spanjës?

Misteri më i madh i “La Casa de Papel” që është lënë qëllimisht pa u përgjigjur deri më tani është se si një bandë e kriminelëve më të kërkuar të Interpolit planifikojnë të nxjerrin veten e tyre nga Banka e Spanjës, së bashku me 90 tonë ar, kur ndërtesa është e rrethuar plotësisht nga policia dhe forcat ushtarake? Ata nuk kanë gërmuar një tunel si herën e fundit, dhe me siguri nuk do të provonin të njëjtin mashtrim dy herë sidoqoftë. E vetmja e dhënë që kemi është se ari është absolutisht thelbësor për arratisjen e tyre.

A mundet që Profesori të planifikojë të kërkojë më shumë ndihmë nga jashtë, mbase duke ofruar një pjesë të arit si pagesë? Mbase ari është madje një direktiv i drejtpërdrejtë; në fund të fundit, qëllimi i vërtetë i tyre ishte lirimi i Rio-s, dhe madje edhe pasi hodhën miliona euro mbi Madrid, banda ende ka mjaft para nga shuma prej gati miliardë eurosh nga vjedhja e parafundit. A do të flijohet ari për t’i ndihmuar ata të shpëtojnë, ose a do të largohen disi me jetën e tyre dhe me plaçkën?

Kush do të marrë përsipër negociatat e policisë?

Me Alician e shkarkuar, ka një karrige boshe në tryezën e bisedimeve në çadrën e policisë. Negociatori luan një rol të rëndësishëm në “La Casa de Papel” – së pari me ndjekjen e komplikuar të maceve dhe miut të Lisbonës nga Raquel Murillo me profesorin në sezonet 1 dhe 2, dhe më pas me taktikat e pamëshirshme të Alicias në sezonet 3 dhe 4. Kolonel Tamayo (Fernando Cayo) potencialisht mund të hynte në rol, por siguresa e tij e shkurtër është një gjendje e dobët për të negociuar dhe ai ende po tërhiqet nga tronditja e mashtrimit të helikopterit. Gelngel (Fernando Soto) ishte mjaft i zgjuar për të identifikuar “Salvan” si profesor në sezonet 1 dhe 2, por ai është më shumë një ndjekës sesa një udhëheqës. “La Casa de Papel 5” mund të sjellë një karakter krejt të ri – të paprekur nga skandalet e torturës së Rios dhe arrestimi i Lisbonës – për të marrë përsipër negociatat për policinë.

A do të ketë drejtësi për Nairobin?

Lehtësisht momenti më tronditës dhe më i diskutueshëm i sezonit të katërt të “La Casa de Papel” ishte vdekja e papritur e Nairobit, një personazh i preferuar nga fansat e serialit. Nairobi kishte një djalë që ishte larguar prej tij dhe po planifikonte të kishte një fëmijë të dytë dhe të fillonte një jetë të re për veten e saj pas vjedhjes, duke e bërë vdekjen e saj edhe më tragjike. Përgjegjësi zuzar është Gandía, ish-ushtari i afërt i pandalshëm i opsioneve të zeza që u kthye në shefin e sigurisë, i cili aktualisht mbahet rob nga banda. Ata do të përballen me një vështirësi morale në sezonin e pestë të “La Casa de Papel” me Gandën në mëshirën e tyre, pasi vrasja e tij do të shkonte kundër kodit të tyre të etikës dhe rregullave të Profesorit. Por, meqenëse policia nuk ka gjasa ta mbajë përgjegjës Gandën për vrasjen e një vjedhësi në një situatë pengjesh, si tjetër mund të sigurojë banda që shërbimi i drejtësisë të shërbehet për vrasjen e Nairobit?

Cilat janë emrat e vërtetë të Marsejës dhe Bogotës?

Profesori i tha bandës që të përdorin emrat e qyteteve që nga fillimi, në mënyrë që ata të mos njihnin identitetin e vërtetë të njëri-tjetrit … por ai plan që nga atëherë është shkatërruar. Tani janë zbuluar emrat e secilit anëtar të ekuipazhit origjinal, dhe dy personazhet e vetëm emrat e të cilëve nuk i dimë janë anëtarët e rinj Marseille (Luka Peros) dhe Bogotá (Hovik Keuchkerian). Ata nuk kanë marrë aq zhvillim të karakterit sa kolegët e tyre (për pjesën më të madhe të sezoneve 3 dhe 4), por kjo mund të pritet të ndryshojë në sezonin e pestë. Ndërsa mësojmë më shumë rreth tyre, mbase do të mësojmë edhe emrat e tyre të vërtetë.

Çfarë ndodhi me Sofjen?

Dhe së fundmi, pyetja më e rëndësishme pa përgjigje e të gjithë atyre është: çfarë ndodhi me Sofjen? Roli i Sofjes ishte të vepronte si një karrem, duke përdorur gjurmuesin GPS të Rios për ta bërë atë të duket sikur banda po arratisej në kanalizime. Herën e fundit që e pamë, Sofja po ndeshej me një skuadër oficerësh në kanalizime, madje kishte veshur një xhup të vogël të kuq për ta identifikuar si anëtar të bandës. Me sa duket ajo u mor në paraburgim policor dhe tani po trajtohet si provë, por nuk ka gjasa që një adhurues i kafshëve si Marseja do të ishte i gatshëm të linte manarin e tij në duart e armikut. Shpresojmë që në sezonin e pestë të “La Casa de Papel” do të shohim një version në shkallë të vogël të burgut të Lisbonës të ekzekutuar për Sofjen.

Gazeta express