ATSH-DPA/ – Në vend të bllokadave të lokalizuara, Izraeli do të vendosë një shtetrrethim në 40 zonat “e kuqe”, ku koronavirusi i ri po përhapet me shpejtësi, pasi numri i infeksioneve ditore dhe vdekjeve në vend arriti një rekord të ri.

Prej të hënës, banorët e zonave “të kuqe” nuk do të jenë në gjendje të lënë shtëpitë e tyre nga ora 19:00 (16:00 GMT) deri në 05:00, sipas një deklarate të qeverisë.

Takimet e më shumë se 10 personave në hapësira të mbyllura dhe të më shumë se 20 personave në hapësira të hapura do të ndalohen dhe shkollat ​​do të mbyllen.

“E di që këto kufizime nuk janë të lehta, por në situatën aktuale nuk kemi zgjidhje tjetër”, theksoi kryeministri Benjamin Netanyahu.

Shumica e lokaliteteve “të kuqe” janë qytete a lagjet arabe dhe ato ultraortodokse.

Izraeli ka regjistruar deri tani 130 000 raste me Covid-19 dhe 1 012 të vdekur./ /os/