ATSH – I. Vata/- “Ne kemi një rezultat fantastik, fal masave. Nëse nuk do të kishim marrë masat e duhura sot do ishim duke numëruar të vdekurit”, tha sot Kryeministri Rama, i ftuar në një intervistë televizive.

Në lidhje me deklarimet se virusi ka qarkulluar ne muajin dhjetor, Kryeministri Edi Rama tha se ne nuk jemi epimidiolog, këto janë debate për  shkencëtarët për ata që kur flasin dinë çfarë flasin. Ajo që ne mund të diskutojmë  se çfarë lidhet me punë dhe detyrën time. Unë nuk jam epimidiolog dhe nuk  marre përsipër këtë gjë.

“Ne kemi një rezultat fantastik në sistem. Ky rezultat vjen si pasojë e masave që kemi marrë. Nëse ne nuk do merrnim masa dhe do bënim këto që kemi bërë mund të kishim më shumë se 7 mijë ose mijëra të vdekur jo ata që ishin në spital”, tha Rama.

Kryeministri u shpreh se “unë kam folur për shifra të tjera dhe kam folur duke u nisur nga  një projeksion i bërë nga ekspertët nëse këtu do të kishte ndodhur ajo që ndodhi në Lombardi dhe s’kishte sepse të mos ndodhte nëse ne nuk do merrnim masat, kur dihet se çfarë lidhjesh të pazgjidhshme kemi ne me Italinë. Kështu po të merrnim shifrat e Lombardisë dhe nëse do ishin zhvilluar ngjarjet si në Lombardi në mungesë të masave ne sot do ishim duke numëruar më shumë se 1000 të vdekur”.

Rama theksoi se shifrat dalin nga projeksionet që bëjnë ekspertët.

“Unë nuk parashikoj shifër. Unë për gjithçka që them për gjera që nuk janë të fushës sime të përgjegjësisë,  e marr,dhe pastaj e them. Nuk e bëj siç e bëni shpesh në media pa e ditur fare se çfarë thoni, e merrni dhe e transformoni pa dashje me qëllimin e mirë që të impresiononi publikun. Unë shifrat i marr nga projeksionet që bëjnë ekspertët”, deklaroi Kryeministri Rama. /a.g/