Operatorët e hoteleve, bareve dhe restoranteve kanë organizuar protesta në qytete të ndryshme në Gjermani kundër masave të qeverisë për të frenuar përhapjen e infeksionit nga koronavirusi. Ata kanë kërkuar caktimin e një afati kohorë për rihapjen dhe mbështetje më të madhe financiare.

Edhe në Gjermani, situata e vështirë ekonomike për shkak të bllokimeve për të kufizuar përhapjen e epidemisë ka bërë që disa kategori biznesesh të protestojnë. Protesta e operatorëve të hotelerive dhe restoranteve u organizua duke vendosur karrige në sheshe të ndryshme, fillimisht në Drezden dhe më pas në qytete të tjera.

Protesta arriti gjithashtu edhe në sheshin përpara bashkisë së qytetit të Dortmundit. Përveç karrigeve, demonstruesit shfaqën tavolina të shtruara për të përfaqësuar restorantet e mbyllura.

Ndërkohë, qeveria gjermane ka aprovuar një paketë të re ndihme prej 10 miliardë eurosh për të paguar ata që kanë mbetur të papunë dhe uljen e taksave për të ndihmuar aktivitetet ekonomike

Konkretisht, qeveria ka bërë të ditur që për vendet që ofrojnë shërbime gastronomike si restorante dhe kafene, të mbyllura TVSH do të ulet nga 19% në 7% për një vit. Masa do të hyjë në fuqi më 1 korrik