Autoritetet Shtetërore të Pensilvanisë i kërkuan një gjykatësi federal të hidhte poshtë një proces gjyqësor të ngritur nga Presidenti Republikan Donald Trump duke kërkuar që rezultatet e zgjedhjeve presidenciale të mos ndryshojnë.

Avokatët e Departamentit të Brendshëm të Pensilvanisë dhe shtatë qarqet shtetërore kanë ngritur një padi në Gjykatën e Qarkut në Lindjen e Mesme kundër kërkesës së Trump.

Demokrati, Joe Biden fitoi më shumë vota në të shtatë qarqet e Pensilvanisë dhe kryeson me më shumë se 53,000 vota në këtë shtet.

Duke fituar Pensilvania, Biden siguroi 270 mandatet e nevojshme për tu zgjedhur presidenti i ri i SHBA.