ATSH/ Lundrimi i trageteve në Portin e Durrësit që prej 10 marsit 2020 shfrytëzohet vetëm për transportin e mallrave nga vendi ynë drejt Italisë (anasjelltas).

Linjat kanë aplikuar lundrime të reduktuara dhe vetëm mbrëmjen e së dielës nga porti i Durrësit janë nisur tre tragete me kamionë dhe trailerë  drejt porteve të Barit dhe Ankonës (Itali).

Pas më shumë se dy muajsh nga rënia e ndjeshme e numrit të lundrimeve për shkak të masave të rrepta anti-COVID-19, kjo është dita e parë me tre tragete në linjat kryesore të transportit detar – mësohet nga Qendra e Informacionit në APD.

Tragetet “Rigel VII” dhe “AF Marina” lundruan mbrëmjen e së dielës drejt Barit, ndërsa trageti “AF Claudia” u nis për në Ankona.

Lundrimi i trageteve do të rikthehet edhe për udhëtarët, pas vendimit të përbashkët mes dy vendeve tona, Shqipërisë dhe Italisë.

Gjatë periudhës 1 – 17 maj tragetet janë shfrytëzuar nga 3,103 automjete, kamionë dhe trailerë.

Tragetet janë shfrytëzuar nga drejtuesit e automjeteve, që kanë vijuar udhëtimet në qytetet të ndryshme të Italisë apo të Shqipërisë për të siguruar vijimësinë e furnizimit me produkte dhe mallra të ndryshme./k.s/ /a.g/