/ATSH/ – Agjencia europiane e Bashkëpunimit për Zbatimin e Ligjit, Europol, së bashku me FBI dhe agjencitë e zbatimit të ligjit nga Gjermania, Holanda dhe Franca, njoftoi mbylljen e një shërbimi të favorizuar nga grupe e krimit kibernetik për fshehjen e identitetit të tyre, një VPN-në e quajtur “Safe-Inet”, sipas CNET.

“Shërbimi, i cili fsheh adresat IP të klientëve të tij dhe ofron një nivel anonimiteti në internet, ishte aktiv për më shumë se një dekadë”, tha Europol.

“Ai është përdorur nga kriminelët që drejtojnë fushata shpërblimesh dhe vjedhin numrat e kartave të kreditit nga faqet e internetit me pakicë, si edhe sulme të tjera të krimit të organizuar”, shtoi agjencia europiane.

Agjencitë nuk njoftuan asnjë arrestim ose akuzë kundër ofruesit të VPN ose ndonjë prej klientëve të tij.

Sidoqoftë, mbyllja e shërbimit VPN ka të ngjarë ta bëjë më të vështirë për kriminelët që e përdorën atë për të vazhduar operacionet e tyre, të paktën tani për tani./ /ervo/