BUENOS AIRES, 8 qershor /ATSH-ANSA/ – Infeksionet e pandemisë nga koronavirusi kanë pësuar një rritje të dukshme në Amerikën Latine duke u rritur në 24 orët e fundit me 82 526 dhe duke e çuar në numrin total 1 320 823 raste.

Numri i të vdekurve gjithashtu arriti në 65 585 persona (+1,488), sipas të dhënave të 34 vendeve të Amerikës Latine.

Brazili kryeson renditjen e të infektuarve, të cilët janë 691 758, ndërsa numri i viktimave ka arritur në  36 455.

Në vendin e dytë ndodhet Peruja e cila vazhdon të ketë një rritje të fortë të rasteve prej 196 515 si dhe 5 465 vdekje.

Kili vijon, i cili gjithashtu ka pasur një rritje të fortë të të infektuar me 134 150 si dhe  2 190 viktima.

Midis vendeve të Amerikës Latine numri i infektimeve dhe viktimave varion si më poshtë:

Meksika 117 103 të prekur dhe 13 699 vdekje

Ekuadori 43 120 dhe 3 621

Kolumbia 38 149 dhe 1 265

Republika Dominikane 19 195 dhe 536

Argjentina 22 020 dhe 656

Panamaja 16 004 dhe 386

Bolivia 13 358  dhe 454

Guatemala 6 792 dhe 230

Hondurasi 6 155 të prekur dhe 250 vdekje.

ATSH