Bachelot konfirmoi se ligji për kthimin e disa vlerave kulturore që i përkasin Senegalit dhe Beninit u miratua unanimisht nga Asambleja Kombëtare dhe Senati.

“Siç tha (presidenti francez) Emmanuel Macron, doemos duhet të pranojmë se kolonializmi është një krim, barbarizëm dhe se ne kemi qenë të përfshirë në të”, theksoi Bachelot.

Macron në vitin 2017 vizitoi Algjerinë, dhe deklaroi se ‘’kolonializmi është një krim kundër njerëzimit’’.   /os/