ATSH-ANSA/ – Ministri italian i Punëve të Jashtme, Luigi Di Maio theksoi sot se përjashtonte një kufizim total të vendit.

“Përjashtoj një kufizim total të vendit”, deklaroi ai.

“Edhe kryeministri e përjashton një gjë të tillë”, shtoi Di Maio.

“Masat që do të duhet të marrim në vjeshtë sigurisht që varen nga përgjegjësia e italianëve, ne jemi ndër vendet e fundit në Europë për numrin e infeksioneve dhe këtë ia detyrojmë aftësive të popullit italian dhe përgjegjësisë së tij”, shtoi ai.

“Le të bëjmë edhe disa sakrifica nga pikëpamja e distancës sociale, e maskës dhe ajo do të shpërblehet sepse nuk do të duhet të marrim masa drastike”, nënvizoi Di Maio./ /ec/