ATSH/- Në tregun e këmbimit valutor vendas, Leku forcoi më tej sot pozitat në raport me monedhat e huaja, krahasuar me një ditë më parë.
Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, valutat kryesore, euro, dollari amerikan, paundi britanik e franga zvicerane u zhvlerësuan përkatësisht me 0.11 lekë, 0.97 lekë, 1.50 lekë dhe 0.40 lekë.
Sot monedha europian këmbehet me 123,72 lekë, dollari me 107.40 lekë, monedha britanike shitet me 135.95 lekë dhe franga zvizerane këmbehet me 115.10 lekë.
Monedha Kryesore Lekë për njësi të monedhës së huaj
Dollar Amerikan USD 107.40 -0.97
Euro EUR 123.72 -0.11
Poundi Britanik GBP 135.95 -1.50
Franga Zvicerane CHF 115.10 -0.40
Jeni Japonez (100) JPY 100.37 -0.68
Dollari Australian AUD 76.63 +0.03
Dollari Kanadez CAD 79.78 -0.59
Korona Suedeze SEK 12.08 -0.02
Korona Norvegjeze NOK 11.72 -0.08
Korona Daneze DKK 16.65 -0.01
SDR SDR 149.34 -1.34
Ari(OZ 1) XAU 198883.01 +1,319.05
Argjend(OZ 1) XAG 2338.92 +130.34
Juani Kinez (onshore) CNY 15.34 -0.17
Juani Kinez (offshore) CNH 15.34 -0.17
Lira Turke TRY 15.68 -0.12