ATSH/ Leku është mbivlerësuar sot në tregun valutor, krahasur me një ditë më parë.
Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, monedha europiane euro është zhvlerësuar me 0.23 lekë dhe këmbehet me 123.66 lekë, ndërsa dollari amerikan këmbehet me 112.8- lekë ose 0.38 lekë më pak se një ditë më parë.
Në pozita zhvlerësuese ndaj lekut, këmbehen edhe paundi britanik dhe franga zvicerane.
Sipas kursit të BSH-së, paundi britanik këmbehet me 137.88 lekë ose 0.70 lekë më pak, ndërsa franga zvicerane është zhvlerësuar me 0.36 lekë duke u kuotuar në nivelin e 116.73 lekëve.
Banka e Shqipërisë vlerëson se tregu valutor vijon me një regjim të kursit të këmbimit të lirë dhe luhatjet që paraqiten në raport me lekun, janë brenda pritshmërive dhe
parashikimeve të BSH-së.
Monedha kryesore Lekë për njësi të monedhës së huaj
Dollar amerikan USD 112.80 -0.38
Euro EUR 123.66 -0.23
Poundi Britanik GBP 137.88 -0.70
Franga Zvicerane CHF 116.73 -0.36
Jeni Japonez (100) JPY 104.65 -0.53
Dollari Australian AUD 74.02 -0.11
Dollari Kanadez CAD 81.09 -0.21
Korona Suedeze SEK 11.74 +0.01
Korona Norvegjeze NOK 11.34 +0.01
Korona Daneze DKK 16.59 -0.04
SDR SDR 154.00 -0.54
Ari(OZ 1) XAU 195492.55 -2,408.59
Argjend(OZ 1) XAG 1944.49 -31.00
Juani Kinez (onshore) CNY 15.89 -0.04
Juani Kinez (offshore) CNH 15.86 -0.04
Lira Turke TRY 16.60 -0.06

 

e.xh/j.p/r.e/