LONDËR, 10 qershor /ATSH-AFP/ – Kryeministri britanik, Boris Johnson do të detajojë sot lehtësimin e masave kufizuese në Britaninë e Madhe, që parashikon hapjen e të gjitha bizneseve që prej të hënës së ardhshme në Angli.

Edhe pse Britania e Madhe mbetet vendi i dytë në botë më i goditur nga COVID-19 me rreth 41 000 të vdekur nga personat e testuar pozitivë, qeveria i vlerëson të mjaftueshme progreset në luftën kundër pandemisë për të vazhduar lehtësimin e masave kufizuese, të vendosura më 23 mars.

Dje, ministri i Biznesit, Alok Sharma, njoftoi rihapjen e bizneseve konforma direktivave të sigurisë ndaj COVID-19.

Baret, restorantet dhe sallonet e bukurisë do të presin datën 4 korrik për të mundur të hapen.

“Aktivitete të tjera që do të mund të rihapen që prej të hënës do të jenë kopshtet zoologjike, parqet dhe kinematë”, theksoi Downing Street.

ATSH