Astronautët kanë mbetur të habitur nga ajo që kanë parë nga fotot e marra nga Marsi.

Një statujë mes shkëmbinjve ka ngritur pikëpyetje të mëdha mes astronautëve por dhe shkencëtarëve të NASA-s.

Nëse po, atëherë qytetërimi marsian duhet të ketë mijëra vjet që është zhdukur. Por nëse ky planet ka qenë i pabanuar, atëherë kush e ka dërguar statujën aty?

Një foto e sipërfaqes së Planetit të Kuq duket normale në shikim të parë, por vëzhguesit me sy shqiponjë vunë re diçka të çuditshme midis shkëmbinjve në një inspektim më të afërt.

“Foto interesante nga Marsi me një lloj fytyre apo statujë”, ka postuar një përdorues në Reddit.

Sigurisht, në çerekun e poshtëm djathtas është vërtet i dukshëm një objekt i ngjashëm me fytyrën.

NASA dhe ekspertë të tjerë të hapësirës ende nuk kanë shpjeguar se çfarë është në të vërtetë.

Objekti është ndoshta vetëm shkëmb që është formuar për t’u dukur si një fytyrë, në vend të ndonjë gdhendje të lashtë nga një koloni aliene.

Por kjo nuk i ka penguar njerëzit të ndajnë teoritë e tyre të në internet.

“Shumica e shkëmbinjve dhe gurëve që shihni të shpërndara në të gjithë sipërfaqen e Marsit ndoshta kanë mbetur vetëm mbi copa asteroidi që janë përplasur në planet për miliona vjet,” komentoi një person.

“Do të isha më i interesuar të shihja se çfarë ka nën papastërti dhe rërë.”

Një tjetër i entuziazmuar hapësinor shtoi: “Vetëm imagjinoni nëse ata do të fillonin të gërmojnë papastërtitë në Mars dhe të zbulonin rrënoja si një qytetërim i lashtë apo diçka tjetër.”

Një person i tretë tha: “Më duket si një fytyrë.

“Ne po shikojmë atë që ka mbetur nga një qytetërim i kaluar.”

Tifozët e hapësirës vazhdimisht dallojnë objekte të çuditshme në Mars.

Një përbindësh i çuditshëm si spageti është parë së fundmi në Planetin e Kuq, të cilit NASA u detyrua të shpjegonte origjinën e tij.

Objektet e krijuara nga njeriu janë të shpërndara në të gjithë sipërfaqen e Marsit nga dekadat e eksplorimit që datojnë që nga përplasja e parë në planetin e kuq në 1971.