Kjo është historia e vërtetë e një vajze tetëvjeçare që e dinte se dashuria mund të bëjë mrekulli. Vëllai i saj i vogël ishte i destinuar të ndërronte jetë nga një tumor i trurit. Prindërit e tij ishin të varfër, por ata kishin bërë gjithçka për ta shpëtuar, duke shpenzuar të gjitha kursimet e tyre.

Një mbrëmje, babai im i tha nënës së tij me lot: “Nuk mund t’ja dalim e dashur. Mendoj se ka mbaruar. Vetëm një mrekulli mund ta shpëtojë atë”.

Vajza e vogël, pa frymë, në një cep të dhomës kishte dëgjuar. Ajo vrapoi në dhomën e saj, theu derrkucin e kursimeve dhe, pa bërë asnjë zhurmë, shkoi në farmacinë më të afërt. Përpara farmacistit të habitur, vogëlushja i vendosi të gjitha monedhat në banak.

“Për çfarë? Çfarë doni vogëlushe? “.

“Janë për vëllain tim të vogël, z. Farmacist. Ai është shumë i sëmurë dhe kam ardhur për të blerë një mrekulli “.

“Për çfarë po flisni?”, mërmëriti farmacisti.

“Emri i tij është Andrea dhe një gjë po rritet brenda kokës së tij, babai i tha mamit se nuk e ka të gjatë, nuk ka mbetur asgjë për të bërë dhe se do të duhej një mrekulli për ta shpëtuar atë. Unë e dua shumë vëllain tim të vogël, kështu që i mora të gjitha paratë e mia dhe erdha për të blerë një mrekulli”.

Farmacisti bëri një buzëqeshje të trishtuar. “E dashur, ne nuk shesim mrekulli këtu”. “Por nëse këto para nuk janë të mjaftueshme, mund të punoj shumë për të gjetur më shumë. Sa kushton një mrekulli? “.

Në farmaci ishte një zotëri i gjatë dhe elegant, shumë serioz, i cili dukej i interesuar për bisedën e çuditshme. Farmacisti i ktheu paratë. Vajza, me lot në sytë e saj, filloi të merrte monedhat e saj. Klienti iu afrua asaj.

“Pse po qan, vogëlushe? Çfarë ke? ”

“Z. Farmacisti nuk dëshiron të më shesë një mrekulli apo edhe të më tregojë sa kushton …. Është për vëllain tim të vogël Andrea, i cili është shumë i sëmurë. Mami thotë se do të duhej një operacion, por babi thotë se kushton shumë dhe nuk mund të paguajmë dhe se do të duhej një mrekulli për ta shpëtuar atë. Për këtë kam sjellë gjithçka që kam “. “Sa keni?”.

“Një dollar dhe njëmbëdhjetë cent …. Por, a e dini? … “, shtoi ajo në një zë të zbehur,” Unë ende mund të gjej diçka … “. Burri buzëqeshi: “Shikoni, nuk mendoj se është e nevojshme. Një dollar dhe njëmbëdhjetë cent është pikërisht çmimi i një mrekullie për vëllain tuaj të vogël! “. Me një dorë ai mori shumën e vogël dhe e mori dorën e vajzës me butësi me tjetrën.

“Më ço në shtëpinë tënde, vogëlushe. Unë dua të shoh vëllain tënd të vogël dhe gjithashtu babin dhe nënën tënde dhe të shohimh me ta nëse mund të gjejmë mrekullinë e vogël që ju nevojitet “. Burri i gjatë elegant dhe vajza dolën të kapur për dore. Ky njeri ishte Profesor Carlton Armstrong, një nga neurokirurgët më të mëdhenj në botë.

I vogli u shërua nga duart e tij! “Ky operacion”, tha nëna, “është një mrekulli e vërtetë. Pyes veten se sa kushton … “.

Motra e vogël buzëqeshi pa thënë asgjë. Ajo e dinte se sa kishte kushtuar mrekullia: një dollar dhe njëmbëdhjetë cent …. por më shumë, natyrisht dashuria dhe besimi i një fëmije.

burimi (shqiptari.net)