Papa Françesku ka shkruar një “plan për ringjallje” nga pandemia e koronavirus i cili bën thirrje për një përpjekje të bashkuar për t’i dhënë fund luftërave, më shumë kujdesje për planetin dhe të varfrit.

“A do të vazhdojmë ta shohim mënyrën tjetër me një heshtje të një bashkëpunëtori përballë luftërave që nxiten nga dëshira për dominim dhe fuqi?”, shkroi Papa në një artikull të titulluar “Një plan për ringjalljen”, botuar të Premten nga revista Vida Nueva.

“A do të përshtatemi ne si bashkësi ndërkombëtare, ndaj masave të nevojshme për të ndaluar shkatërrimin e mjedisit, apo do të vazhdojmë t’i mohojmë provat?” pyeti Papa.

Në artikull Papa Françesku shkruan se pandemia ka treguar “brishtësinë e asaj që ne jemi”.

“Kufijtë bien, muret shkatërrohen dhe të gjitha diskurset fondamentaliste shkrihen përpara një prezence gati të padukshme,” shkroi Papa. “Shpresoj se do të gjejmë antitrupat e nevojshëm të drejtësisë, bamirësisë dhe solidaritetit.”

Top Channel