TIRANË, 23 qershor/ATSH/ Inspektoriati Shtetëror Shëndetësor po vijon intensivisht kontrollet dhe monitorimet në terren dhe vetëm në 24 orët e fundit janë kryer 1605 inspektime për zbatimin e protokolleve të sigurisë antiCovid.

ISHSH ka lajmëruar se është pezulluar aktiviteti në një fasoneri dhe janë vendosur 3 masa administrative me gjobë për subjekte të cilat janë gjetur në shkelje. “2 masa administrative me gjobë për call-center dhe 1 masë me gjobë në pastiçeri, gjobat janë në vlerën 100 000 lekë për çdo subjekt të kapur në shkelje të protokolleve të sigurisë të miratuara nga Ministria e Shëndetësisë për mbrojtjen nga COVID-19”.

Gjatë kësaj periudhe janë kryer mbi 77 mijë inspektime për masat ndaj COVID19 dhe janë marrë mbi 300 masa administrative me gjobë dhe pezullim aktiviteti në subjektet të cilat janë gjetur në shkelje.

ISHSH vijon punën çdo ditë në terren për të siguruar zbatimin e udhëzimeve të protokolleve të miratuara nga Ministria e Shëndetësisë me zero tolerancë ndaj çdo subjekti apo institucioni publik.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u ka kërkuar qytetarëve zbatimin e masave të distancimit sociale, higjenës personale dhe përdormimin e maskave në vendet e mbyllura të rekomanduara. Gjithashtu, një tjetër apel shkon edhe për institucionet dhe bizneset të zbatojnë në mënyrë strikte protokollet e sigurisë. Ndërkohë inspektimet nga inspektorët shëndetësorë do të vijojnë në terren për ndërgjegjësimin e subjekteve për zbatim të protokolleve të sigursë në bare, restorante, subjekte tregtare, institucione publike etj me qëllim parandalimin e përhapjes së COVID-19 dhe ruajtjen e shëndetit të qytetarëve.

ATSH