Covid-19 padyshim që është fjala më e përdorur për vitin 2020. Koronavirusi me siguri që ka ndikuar në jetën e të gjithëve ne, pa përjashtim. Nuk ka vend në botë që nuk është prekur nga ky virus vdekjeprurës, ndërkohë që asnjë s’e di se sa do të zgjasë.

Deri më tani, në të gjithë botën janë prekur më shumë se 15 milionë persona, ku mbi 9 milionë janë shëruar dhe 616.516 kanë vdekur.

Vendi më i prekur nga Covid-19 është SHBA-ja, me mbi 4 milionë të infektuar dhe afro 145 mijë viktima. Më pas vjen Brazili me 2.1 milionë të infektuar dhe 80 viktima dhe në vend të tretë është India, me 1.2 milionë të prekur dhe 28.771 viktima.

Hidhini një sy listës së mëposhtme, ku tregohen shifrat për 20 vendet më të prekura nga Covid-19 në të gjithë botën.

News Bomb