Shifrat e covid-19 në Greqi paraqiten të larta. Në disa zona të Greqisë situata mbetet e vështirë pasi ngarkesa virale nuk ulet megjithë masat që zbatohen, shkruajnë mediat fqinje.

Kështu komunat e Aspropyrgos, Elefsina dhe Mandra, Eidyllia e Atikës perëndimore do të hyjnë në një bllokim të përgjithshëm nga nesër, e Premte, 18 Dhjetor duke filluar nga ora 6, siç u njoftua nga Zëvendës Ministri i Mbrojtjes Civile dhe Menaxhimit të Krizave Nikos Hardalias.

Kështu, nga nesër, masat në bashkitë e mësipërme do të shtrëngohen me ndalimin e trafikut nga 6:00 pasdite në 5:00 në mëngjes, me përjashtim të punonjësve dhe vetëm për transportin nga shtëpia e tyre për të punuar dhe anasjelltas.

Së dyti, është vendosur të pezullohet operimi i shitjes me pakicë, do mbyllen parukeritë, dyqane thonjsh, libraritë dhe të gjitha bizneset. Gjithashtu është vendosur të pezullohen të gjitha llojet e ceremonive kishtare të çdo doktrine përveç shërbimeve funerale në prani vetëm të afërmve të ngushtë që nuk do të kalojnë dhjetë persona.

Masat e reja për Atikën Perëndimore

Zgjatja e shtetrrethimit nga ora 18:00 në 05:00. Punonjësit që lëvizin me lejen ekskluzive të punëdhënësit të tyre përjashtohen.

Pezullimi i funksionimit të shitjes me pakicë, të parukerive, dyqaneve të thonjve, librarive dhe të gjitha bizneseve.

Pezullimi i të gjitha llojeve të ceremonive kishtare, të të gjitha feve, me përjashtim të shërbimeve të varrimit ku lejohet prania e 10 personave të rrethit të ngushtë të të ndjerit.

Pezullimi i hyrjes në tempuj për adhurimin individual.

Pezullimi i të gjitha tregjeve publike, provë e shpejtë për shitësit me pakicë – tregtarët çdo tre ditë për të lëvizur në zona të tjera për të punuar

Intensifikimi i kontrolleve mbi punonjësit në zonë

Testimi molekular çdo pesë ditë te punonjësit dhe të moshuarve në azile

Shpërndarje masive e maskave për qytetarët me kujdesin e vetëqeverisjes lokale

Izolimi i rasteve të konfirmuara që nuk kërkojnë shtrim në spital

Fushata informuese në bashkëpunim me Komunat, Krahinat Rajonale, EODY, psikologët dhe antropologët për shkak të profilit të specializuar të popullsisë së banorëve

Masat janë efektive nga ora 06:00 e së Premtes

Masat e reja do të jenë në fuqi nga ora 06:00 e mëngjesit të së Premtes (18.12) dhe do të jenë të vlefshme për shtatë ditë kur situata do të rivlerësohet.