Kryeministri i Greqisë, Kyriakos Mitsotakis ka njoftuar, se për të paktën 3 javë Greqia do të futet në  karantinë. ‘Shtetrrethimi’ do fillojë nga e shtuna në mëngjes.

Sipas Mitsotakis, do të jenë hapur vetëm një pjesë e shkollave, çerdhet, famracitë, supermarketet dhe shërbimet ‘Deliver’.

Me masat e reja parashikohet mbyllja e të gjitha dyqaneve me pakicë,  ndalimi i udhëtimeve midis rajoneve dhe do të vendoset një sistem i tillë që qytetarët të dërgojnë mesazhe tek një numër qeveritar për të kërkuar leje për të lëvizur.

Lajmi në përditësim…